Este sambata asa ca urmeaza articolul saptamana cu cateva Stiri din aceasta saptamana, din domeniul tech.
Google lanseaza Titan Security Key cu suport passkey
Lansata prima data in anul 2018, Titan este echivalentul unei chei fizice pentru conturile tale online, oferind protectie impotriva atacurilor de tip phishing sau accesul neautorizat la conturile tale Google.
Disponibila in magazinul oficial Google Store, noua versiune Titan Security Key lansata anul acesta accepta acum si integrare PassKey, sistemul dezvoltat de Google pentru eliminarea parolelor clasice.
De exemplu, ai putea primi o cheie Google Titan de la angajatorul tau, pentru a accesa Pc-ul de serviciu si alte conturi la care este esentiala pastrarea unui nivel ridicat de securitate. Fiind foarte simplu sa inserezi o astfel de cheie in portul USB deblocand instant PC-ul si toate conturile necesare.
Microsoft a prezentat primul sau cip cu inteligenta artificiala, dar urmeaza si al doilea
Doua cipuri cu inteligenta artificiala au fost prezentate miercuri de Microsoft. Primul dezvoltat de gigantul tehnologic este Maia 100, iar la doilea este Cobalt 100, in incercarea de a concura cu Nvidia, ce a luat mare avant in acest domeniu.
Cobalt 100 Arm este destinat sarcinilor generale de calcul si ar putea concura cu procesoarele Intel. Masinile virtuale care ruleaza pe cipurile Cobalt vor deveni disponibile in exploatarea comerciala prin Microsoft Azure in 2024. Pentru versiunea Maia 100 inca nu a fost declarata o lansare.
Revolut actualizeaza planurile Premium si Metal
Revolut aduce o actualizare semnificativa pentru planurile Premium si Metal destinat clientilor din Europa.
Din acest moment clientii Premium si Metal vor beneficia de acces la abonamente pentru apliciatii si servicii digitale de top precum Nord VPN, Picsart, Tinder, Headspace, Sleep Cyrcle, acoperind o gama mare de domenii precum fitness, productivitate, shopping si dating.
Acesta oferta unica in Europa aduce o valoare adaugata pentru clienti, oferindu-le acces la serviciile mentionate mai sus dar fara costuri suplimentare ba chiar cu potentiale economii de pana la 8000 de lei pe an in funtie de tipul planului.
China a dezvoltat un robot AI care ar putea fi cheia colonizarii Marte
Un robot a folosit bucati de meteoriti de pe Marte ca sa obtina oxigen din apa, imbinand capacitatea inteligentei artificiale de a detecta elemente chimice esentiale cu eforturile de explorare si chiar colozinare a planetei rosii.
Experimentul automatizat creste posibilitatea lansarii unor misiuni cu echipaj uman in viitorul apropiat potrivit studiului publicat luni in revista Nature Synthesis.
Autorii sustin ca ar fi fost nevoie de 2000 de ani de munca pentru ca oamenii sa ajunga la acest rezultat pe care robotul chimist l-a produs de unul singur intr-un timp foarte scurt.